MONIPUOLISTA TEKEMISTÄ NIIN MAALLA KUIN VEDESSÄ

TEKEMISTÄ

Häyrylänranta on portti vesiteitse Etelä-Konneveden kansallispuistoon. Lukemattomat saaret, kirkasvetiset selät, karsikkopuut ja jylhät kalliomaisemat tarjoilevat paljon nähtävää kansallismaisemissa. Häyrylänrannasta pääset kansallispuistoon risteilyaluksilla, meloen tai omalla veneellä. Reissun jälkeen voit pulahtaa uimaan kirkkaaseen veteen sataman uimarannalla, josta löytyy hurjapäille myös hyppytorni ja talvella avantouintipaikka.

Etelä-Konneveden kansallispuisto

Häyrylänranta on portti Etelä-Konneveden kansallispuistoon. Vuonna 2014 perustettu kansallispuisto on nopeasti kasvanut Keski-Suomen suosituimmaksi kansallispuistoksi.

Etelä-Konnevedellä veneilet aavoilla järvenselillä tai melot sokkeloisessa saaristossa laakeiden silokallioiden ja pystysuorien kallioseinämien lomassa. Kirkkaassa vedessä voit nähdä syvälle villin järvitaimenen valtakuntaan. Sykähdyttävien vastakohtien puistossa patikoit lehdoista korkeille kalliorinteille ihailemaan kalasääsken uljasta kotimaisemaa.

E-K Lines logo

E-K Lines

E-K Lines tarjoaa lämminhenkisiä sisävesiristeilyjä Etelä-Konneveden kansallispuiston maisemiin tilavalla 98 paikkaisella M/S Linnealla sekä historiaa huokuvalla M/S Myllykoski I laivalla.

Tarjoamme myös tunnelmalliset, yksilöllisesti suunnitellut risteilyt toiveittesi mukaan.

Lisäksi M/S Linnea toimii kesäaikaan viikonloppuisin anniskeluravintolana.

MVH-Palvelut logo

MVH-Palvelut

MVH-Palvelut on vankan ammattitaidon perheyritys, joka tekee viikko- ja tilausristeilyjä Etelä-Konneveden kansallispuistoon sekä muualle lähialueiden vesistöihin. Järjestämme ruokailu- ja patikointimatkoja valittuihin kohteisiin.

Aluksemme on M/S Autere joka on rekisteröity 50 hengelle. Sisätiloissa on salonki, jossa matkustajille pehmeät ja mukavuutta lisäävät istuimet. Laivassa palvelee myös anniskeluoikeuksin varustettu minikeittiö, josta saa pientä purtavaa matkan varrelle. Yläkerrassa 15 paikkainen aurinkokansi ja laivan takaosassa paikat kymmenelle

Risteilyt kansallispuistoon

Häyrylänrannasta pääset läpi kesän tutustumaan Etelä-Konneveden kansallispuistoon risteillen. Alueella toimii kaksi risteily-yrittäjää.

Luontoliikunta

Häyrylänrannasta toimii yhteistyössä kaksi luontoliikunta-alan yritystä. Virvatulen Taika ja HyvänTähen.

"Yrityksiemme perustana on luontoliikkujien turvallinen ja elämyksellinen ohjaaminen ja ohjelmapalvelut niin kesällä kuin talvellakin. Viemme sinut, ryhmäsi ja muutkin asiakkaamme melomaan, patikoimaan, lumikenkäilemään ja hiihtämään tai vaikkapa koskenlaskuun Konneveden koskireitille. Retkesi kruunaa herkullinen ruokailuhetki luonnonhelmassa retkitulen loimussa. Kaluston, varusteiden sekä monipuolisen yhteistyöverkostomme avulla toteutamme sinun ja muiden asiakkaidemme haaveet ja toiveet täydellisestä virkistäytymis-, ulkoilu- tai retkipäivästä."

Virvatulen Taika logo

Virvatulen Taika

Virvatulen Taika on erä-, luonto- ja hyvinvointipalveluja tarjoava pohjoissavolainen yritys. Tarjoamme mahdollisuuksia, elämyksiä ja oppimisen iloa kaikille aisteille.

HyvänTähen logo

HyvänTähen

Erä- ja luontopalvelut HyvänTähen järjestää ryhmäsi, järjestösi tai työpaikkasi työhyvinvointi- ja virkistyspäivät. Opas vie luontoon myös opiskelijat, eläkeläiset, perheet ja kaikki muutkin luonnosta kiinnostuneet. Erä- ja luontopalvelut HyvänTähen järjestämää monipuolisesti retkeily-, vaellus- ja melontaretket.

Erä's Pete

Tervetuloa kokemaan Keski-Suomalaisten koskien kohinaa kalastuksen, metsästyksen, melonnan tai muun luonnossa liikkumisen merkeissä. Erä’s Pete on erikoistunut erä- ja kalastusohjelmapalveluiden tuottamiseen ja siihen liittyvään koulutukseen. Tarjolla on ohjelmaa muutamien tuntien reissuista aina useampien päivien eräseikkailuihin.

Luontoelämykset

Häyrylänranta on oivallinen paikka lähteä tutustumaan elämyksellisesti luontoon. Naapurissa on niin jylhänä virtaava Konneveden Koskien seitsemän kosken koskireitti kuin karuudessaan upea Etelä-Konneveden kansallispuisto.

Aktiviteetit

Häyrylänranta taipuu moneen, olipa kyse sitten virkistävästä lomapäivästä, työpaikan virkistysreissusta tai polttariporukasta. Rannassa on mahdollisuus harrastaa tilauksesta monenlaisia lajeja, kuten paintballia tai korikiipeilyä.

Äijänkäppyrä Action Outdoor

Ryhdytään yhdessä suunnittelemaan tapahtuma, jossa ihminen saa olla oma itsensä ja arjen rutinoista ihan pihalla. Päiväsi onnistumisesta vastaa ohjelma- ja elämyspalvelu Äijänkäppyrä! Toivotan Sinut ja ryhmäsi tervetulleeksi elämyksellisen toiminnan; luonnon ja outdoor-harrasteiden pariin!

Hiekkaranta // Hyppytorni // Pukuhuoneet // Suihku // WC // Sauna

Konneveden uimaranta

Häyrylänrannan uimarannalla pääset pulahtamaan yhteen Suomen kirkkaimmista vesistöistä, Etelä-Konneveteen. Talvisin Häyrylänrannasta löytyy myös avantouintipaikka. Avantouijille uintipaikan kausimaksu on 25 euroa, jonka voi maksaa kunnantalon neuvontaan.

Beachvolley

Häyrylänrannan hiekkarannan vierestä löydät myös beachvolley-kentän eli tuttavallisemmin rantalentiksen. Mikäpä olisikaan mukavampi tapa viettää helteistä kesäpäivää kuin pelailla lentistä kavereiden kanssa ja sen jälkeen pulahtaa uimaan.

Tiesitkö?

Ensimmäisen kerran rantalentopalloa kerrotaan pelatun Kalifornian Santa Monicassa 1920-luvulla, ja vuosikymmenen kuluttua se alkoi levitä Eurooppaan. Suomessa rantalentis alkoi yleistyä 1980-luvulla.

Frisbeegolf on nimensä mukaisesti golfia frisbeellä. Lajin perusperiaate on sama kuin perinteisessä golfissa. Frisbeegolfradan suorittamiseen käytetään mailan ja pallon sijaan erilaisia Frisbee- eli liitokiekkoja ja reiän sijaan kohteena on metallinen maalikori.